Ai mers vreodată cu mașina și, privind pe geamul din dreapta, ți s-a părut că stai pe loc și toți copacii aleargă în spate? Sau, privind trenul din dreapta mișcându-se, ai simțit că trenul în care ești este în mișcare deși stătea pe loc? Ai fost vreodată trist fără motiv?

De cele mai multe ori, realitatea este negociabilă. Și printre toate variațiile pe care le experimentăm, printre toate experiențele, relațiile, oamenii sau sentimentele la care ne raportăm, devine dificil să ne definim cine suntem noi cu adevărat. Devine dificil să nu ratăm esența, să rămânem conectați, prezenți și autentici.

Cel mai puternic inamic al meu este confuzia și provocarea vieții mele a fost să fac pace cu ea și să mă regăsesc în cel mai pur sens al cuvântului.

Indiferent că suntem persoane religioase, oameni de știință, atei sau filosofi, ne place să credem (aș spune eu că pe bună dreptate) că suntem ceva mai mult decât suma neuronilor noștri.

28 de ani de beznă, 12 ani de studiat concepte din cărți de psihologie și auto-psihanaliză, 8 ani de seminarii și cursuri de educație emoțională, 3 ani de terapie, sute de experiențe de toate felurile și zeci de mii de ore de discuții… toate au fost necesare pentru a găsi răspunsul la o singură întrebare: „Cine sunt și pentru ce sunt aici (pe Pământ)?”.

M-am căutat în relații, joburi și schimbări radicale. M-am căutat aproape de casă și peste ocean, în singurătate și înconjurată de zeci de prieteni, în proiecte și în perioade în care nici firul ierbii nu părea să crească, în momente de fericire și în depresii cu tratament psihiatric.

După toate căutările, cea mai mare realizare a mea în materie de răspunsuri era o coală A4 lipită pe perete pe care desenasem acest semn „?” – și care reprezenta intenția mea de a afla cine sunt cu adevărat.

Pe vremea când căutam disperată răspunsuri nu știam exact de ce am atâta nevoie să înțeleg. Aveam impresia că aceste răspunsuri îmi vor salva relația în care mă aflam, mă vor ajuta să mă iubesc mai mult și îi vor face pe ceilalți să mă iubească la rândul lor.

Aveam definiții peste definiții despre iubirea de sine și sfaturi de la tot felul de specialiști, dar ce înseamnă să te iubești pe tine de fapt? Și… dacă nu știi cine ești și nu trăiești în concordanță cu cine ești de fapt pe cine să iubești?

Am înțeles ulterior că iubirea de sine și autenticitatea sunt cumva interdependente. Cu cât „te iubești” mai mult cu atât mai ușor îți este să fii autentic și să fii aliniat la cine ești tu cu adevărat. Totodată, cu cât ești mai autentic, cu atât mai mult se manifestă în tine și prin tine iubirea de sine și de ceilalți.

Atunci nu știam, dar acum pot să înțeleg că a trăi în concordanță cu cine ești îți dă acces la tot ce ți-ai putea dori. Când te-ai înarmat cu intenții aliniate la adevărata ta natură, nu mai există decât milioane de posibilități. Devii generator de contexte și prin asta îți pui la punct toate zonele din viața ta: financiar, relații, familie, companie ș.a.m.d.

Adevărul despre natura ta reală, adevărul tău interior este calea de acces către cel mai înalt potențial al tău, către claritate, sens, iubire, libertate, armonie și multe alte lucruri după care tânjim o viață.

De multe ori, în viață, întâlnim tot felul de atașamente, provocări și rezistențe care ne îngreunează drumul spre cine suntem noi cu adevărat. Pentru mine cea mai mare provocare a fost să văd, să înțeleg și să transcend atașamentul pe care l-am dezvoltat într-o relație care era extrem de importantă pentru mine.
Provocările au fost mari și durerile și mai mari, dar toate astea au avut un rol important în călătoria mea. Fără toate acele experiențe n-aș fi avut nici voința, nici curajul și nici contextele necesare pentru acest salt.

Ca în multe alte cazuri, și eu am ajuns să idolatrizez o legătură toxică pe care o numeam conexiune specială. Am atribuit dependenței semnificația de iubire unică și incomensurabilă, pe care niciun alt om viu n-ar fi experimentat-o vreodată la o așa intensitate. Eram incapabilă să dau drumul unui lucru care îmi făcea rău de mai bine de 4 ani și întâmpinam rezistențe în a vedea și accepta realitatea. De fiecare dată când începeam să conștientizez gravitatea situației și încercam o despărțire, simțeam cum viața mi se scurge prin artere și că tot ce era viu în celulele mele pleacă. În mintea mea totul era exagerat și nu mai corespundea realității.
Învinovățeam întotdeauna comportamentele celuilalt, nu luam în calcul nicio clipă iertarea, nu înțelegeam ce e aia vindecare, nu știam că eu sunt cea care creează realitatea și soluțiile erau vizibile pentru ochii oricui mai puțin ai mei.

A durat destul de mult până mi-am dat seama că mă căutam pe mine în alții și în legăturile cu alții, adică în orice loc mai puțin în interiorul meu, unde locuia adevărul de fapt.

Dar toate provocările mari vin cu daruri și mai mari. Iar 2018 pentru mine a fost un an pe care l-am resimțit ca pe o renaștere, o nouă naștere, de data asta la ora adevărului. Acesta a fost anul în care am redevenit soare în propriul meu univers și am făcut lumină în viața mea și a tuturor celor pe care am început să-i hrănesc cu lumina și căldura darurilor mele.

Am început proiecte noi, cu oameni noi de la un alt nivel și am început să experimentez iubirea și abundența într-un mod cu totul și cu totul nou pentru mine.

Din păcate, nu există o rețetă, un secret, o informație, o acțiune sau un înțelept care să te propulseze către cine ești, însă cred cu tărie în puterea intenției. Intenția este cea care generează miracole, cea care atrage în viața ta oamenii potriviți pentru a ajunge la experiențele, lecțiile și răspunsurile de care avem nevoie.
Dacă ar fi să definesc autenticitatea aș spune că este expresia acțiunilor, gândurilor și cuvintelor noastre atunci când suntem aliniați cu „sinele nostru înalt”. Cel mai frumos lucru despre autenticitate este că aceasta este o alegere, un fel de a fi pe care îl descoperim în noi atunci când alegem să facem asta.

Pentru puterea mea interioară, posibilitățile, adevărul și autenticitatea la care am acces nelimitat astăzi, aș vrea să le mulțumesc oamenilor care mi-au oferit experiența celor mai dureroase răni. Pentru că ei mi-au arătat cum cele mai înalte salturi iau naștere în cele mai adânci abisuri.

Îi mulțumesc mentorului meu, Marius Spiridon, pentru claritatea și ghidajul pe care mi le-a oferit în călătoria către mine însămi. Când Marius m-a întrebat cu ce poate să mă ajute, i-am spus că am nevoie să știu cine sunt și care e menirea mea pe acest Pământ; că sunt dispusă să fac orice pentru a mă alinia la cine sunt cu adevărat. Promisiunea lui a sunat de parcă mi-ar fi zis „Liniștește-te! E floare la ureche. O rezolvăm rapid”. Și rapid a fost. După vreo 7 întâlniri aveam mai multă claritate și putere decât am avut în toți cei 28 de ani adunat.
Îi mulțumesc psihologului meu, Nina Sofian, care mi-a arătat că sufletul are nevoie de igienă la fel de mult ca și corpul fizic. Datorită ei am înțeles că oamenii nu merg la psiholog doar să rezolve probleme, ci și să le prevină; că armonia are nevoie de întreținere, la fel și puterea interioară de a genera realitățile pe care ni le dorim. Ea m-a învățat să cred în magia vieții și mi-a arătat cum inimaginabilul devine posibil.

Îi mulțumesc Andreei Toniciuc pentru inspirația care este, pentru încrederea și motivația pe care le generează în inima mea, pentru feminitatea infinită care mă inspiră și pentru generatoarea de contexte din interiorul ei care creează posibilități pentru sute, mii de oameni.

Ea a făcut posibil ca acest articol să crească în pântecele meu și mi-a oferit oportunitatea de a vorbi despre autenticitate.

Îi mulțumesc Alexandrei Chiru care mi-a împărtășit din cunoașterea ei în cadrul Festivalului „Transformare la mare” și pentru că mi-a făcut cunoștință cu un extraordinar instrument de cunoaștere de sine, „Cheile Genelor” sau, cum i se mai spune, „Biblia Albastră”.
Le mulțumesc de asemenea tuturor oamenilor din lume care cheamă autenticitatea în viețile lor și creează posibilități din cine sunt ei cu adevărat. Ei sunt „salvatorii anonimi” ai omenirii, generatorii de „next-level” al acestei lumi.

Îmi doresc ca aceste cuvinte și emoții pe care le-am sădit aici să acționeze ca un sol fertil pentru toți cei care au nevoie să se conecteze cu sinele lor adevărat și să trezească autenticitatea în inimile lor.